Cara Berhenti peluh ketiak Sekali dan Untuk Semua - The Rawatan Anda Boleh Menggunakan

Cara Berhenti peluh ketiak Sekali dan Untuk Semua - The Rawatan Anda Boleh Menggunakan

Ramai orang ingin tahu bagaimana untuk menghentikan peluh ketiak kerana ini adalah masalah yang sangat umum hari ini. Nama perubatan untuk peluh berlebihan adalah hiperhidrosis dan ia boleh memalukan dan menyedihkan untuk berurusan dengan setiap hari.

Berita baik ialah anda boleh menghentikan peluh ketiak kerana ia adalah satu keadaan yang sangat boleh dirawat. Banyak kali ia boleh dirawat tanpa menggunakan apa-apa bentuk ubat-ubatan.

Jika anda menggunakan kaedah rawatan semula jadi dan membuat beberapa perubahan dalam gaya hidup anda, anda boleh menghentikan masalah berpeluh ini secara semula jadi. Jadi, jika anda mencari jawapan kepada bagaimana untuk menghentikan ketiak berpeluh tips berikut boleh membantu anda.

Satu rawatan semula jadi adalah homeopati. Terdapat banyak rawatan semulajadi yang homeopati memberikan anda untuk menghentikan peluh berlebihan di ketiak. Satu rawatan homeopati yang berfungsi dengan baik adalah hydrofluoricum Acidum.

Satu lagi rawatan semula jadi adalah antiperspirants. Mencari antiperspirants yang berasaskan aluminium yang akan menghalang kelenjar peluh hiperaktif dan berhenti peluh dari dibebaskan.

Sudah tentu, anda boleh mendapatkan antiperspirants sederhana di kaunter, tetapi jika anda berurusan dengan ketiak berlebihan berpeluh anda perlu untuk mendapatkan formula yang lebih kukuh yang mempunyai lebih daripada 20% daripada aluminium klorida. Walau bagaimanapun, anda akan memerlukan preskripsi perubatan untuk memperoleh formula yang lebih kukuh.

Jika anda menggunakan antiperspirant yang betul secara konsisten anda boleh menghentikan peluh ketiak. Satu lagi perkara yang anda boleh lakukan ialah hipnosis diri.

Banyak kali tekanan dan kebimbangan adalah punca peluh berlebihan jadi anda perlu untuk menangani punca kepada masalah berpeluh dengan hipnosis. Hipnosis diri akan menenangkan sistem saraf simpatetik bertanggungjawab untuk menghantar isyarat kepada kelenjar peluh.

Apabila anda bertenang kawasan ini sistem saraf anda akan dapat untuk mengurangkan aktiviti isyarat kepada kelenjar peluh, yang akan mengurangkan peluh ketiak yang berlebihan. Akhir sekali, jika anda ingin tahu bagaimana untuk menghentikan peluh ketiak anda perlu membuat beberapa perubahan dalam diet anda.

Sesetengah orang terkejut bahawa sesetengah makanan menyebabkan masalah peluh mereka. Anda perlu memasukkan lebih banyak buah dalam diet anda kerana kebanyakan buah-buahan adalah 80% air dan mempunyai keupayaan untuk membuang toksin dari badan anda.

Anda juga perlu termasuk minyak lebih zaitun dalam diet anda kerana ia telah dikenali untuk membantu menghentikan peluh berlebihan. Menambah sedikit minyak zaitun untuk salad anda dan makanan lain yang anda makan. Selain itu, anda perlu cuba untuk menjauhkan diri dari makanan pedas seperti kari India dan bawang putih yang boleh menyebabkan peluh berlebihan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar